ROW
Računovodstvo Zeus
Za varno prihodnost!
Zelo zadovoljni smo z Zeus davki in računovodstvo. Sodelu... 
VIAL AUTOMATION d.o.o.
 
 
 

Nova zakonodaja s področja DDV za storitve telekomunikacij, oddajanja in e-storitve.

Pri opravljanju telekomunikacijskih storitev, storitev radijskega in televizijskega oddajanja ter elektronskih storitvah, opravljenih osebam iz EU, ki niso davčni zavezanci, bo po novem od 1. januarja 2015 kraj obdavčitve v državi članici, v kateri ima prejemnik storitve sedež, stalno ali občasno prebivališče.

To pomeni, da bo z novim letom potrebno za omenjene storitve na izdanih računih ne-zavezancem za DDV iz drugih članic EU zaračunati DDV po stopnji, ki velja v državi članici, iz katere izhaja kupec.

To tudi pomeni, da bo DDV potrebno obračunavati in plačevati v teh državah članicah. Da bi bilo to mogoče, se bo moral ponudnik storitev identificirati za namene DDV v vseh tistih državah, v katerih imajo sedež ali prebivališče njihovi naročniki. Namesto tega se bo lahko registriral tudi v Sloveniji s prostovoljno vključitvijo v posebno ureditev VEM (vse na enem mestu) za opravljanje tovrstnih storitev. Ta ureditev bo ponudnikom omogočila, da bodo uporabljali eno DDV številko za opravljene navedene storitve, znotraj EU, ter predlaganje posebnih obračunov DDV na en elektronski portal, iz katerega bodo ti obračuni potem avtomatično preneseni tistim državam članicam, v katere so ponudniki dobavili storitve. V posebno ureditev se bo mogoče prijaviti že od 1. oktobra letos na portalu edavki.

Od teh storitev bo potrebno vsak kvartal posebej obračunavati DDV, za kar bo potrebno voditi tudi posebne evidence.

Pravila za določanje kraja obdavčitve telekomunikacijskih storitev, storitev oddajanja ter elektronskih storitev, kadar so opravljene davčnim zavezancem, ostajajo nespremenjena.

Več o tem tukaj.

 

Pripravil: RS ZEUS

 0590 96 350

 064 253 600

 info@rs-zeus.si

Lokacija: Ljubljana in Celje

 

Minimalna plača/zaposleni:
940,58 € (bto)

Minimalna plača/direktor:
1188,50 € (bto) – zav.podlaga 040

940,58 € (bto) – zav.podlaga 001

Minimalna h postavka za študente: 
5,40 EUR bruto (4,56 EUR neto)

Prevoz: 
Službeno potovanje: 0,37 €/km
Prevoz na delo: 0,18 €/km
Podatki o km med kraji in državami

Dnevnice za Slovenijo:
6-8 ur (7,45 €)

8-12 ur (10,68 €)
12-24 ur (21,39 €)

Plačevanje z gotovino do: do 420 €

Predpisana obrestna mera zamudnih obresti: 8,00 % od 01. 01. 2019

 

 

Skupaj se peljimo čez osnove

AKTUALNE INFORMACIJE

27.
Maj
2020

Banke lahko pri izračunavanju kreditne sposobnosti izločijo začasno znižanje dohodkov zaradi epidemije

Iz poročila za javnost Banke Slovenije:  Banke bodo mesece z začasno znižanimi dohodki, ki so posledica epidemije COVID-19, lahko izločile iz izračunavanja kreditne sposobnosti potrošnika. V

Beri naprej...
27.
Maj
2020

Tretji predlog sprememb Zakona o interventnih ukrepih

Besedilo Predloga zakona o spremembi Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo - TUKAJ. 

27.
Maj
2020

V petek nova izplačila po interventnih zakonih

Nova aplikacija na portalu za delodajalce omogoča preverjanje prejetih sredstev. Do vključno 25. 5. 2020 so na Zavod za zaposlovanje prejeli več kot 46.000 vlog delodajalcev

Beri naprej...
18.
Maj
2020

Od danes dovoljeno zbiranje do 50 ljudi

Odlok dopušča zbiranja do 50 ljudi, če je mogoče zagotoviti minimalni stik med ljudmi v skladu s sprejetimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Pri

Beri naprej...
18.
Maj
2020

Podaljšan rok za uveljavljanje oprostitve marčevskih in aprilskih prispevkov do 31.5.2020

Nekateri samozaposleni in družbeniki, zaradi različnih razlogov niso uspeli do 9. maja uveljavljati oprostitve marčevskih in aprilskih prispevkov. 

Beri naprej...

SLEDITE NAM

 

Novice
Email naslov: