Računovodstvo Zeus
Za varno prihodnost!
Računovodstvo Zeus nam ves čas nudi strokovno podporo in ... 
SONITAL, d.o.o.
 
 
 

Razmišljate o zapiranju s.p.? Pripravili smo vam par korakov, kateri vam bodo olajšali celoten postopek. Postopek zapiranja s.p. je brezplačen in ga lahko uredite tudi na naši SPOT točki.

 

  • Najprej je potrebno vsaj 15 dni pred prenehanjem opravljanja dejavnosti obvestiti AJPES o prenehanju dejavnosti. Obvestilo lahko pošljete skenirano po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.ali pa ga osebno dostavite/pošljete na katerokoli izpostavo AJPES.
  • Postopek zapiranja nadaljujete na katerikoli SPOT točki. Prijavo za izbris morate vložiti najmanj tri dni pred želenim datumom izbrisa iz Poslovnega registra Slovenije. 
  • Ob prijavi za izbris podjetja, naj vam na SPOT točki uredijo tudi odjavo iz zavarovanj M2 ali M12 (popoldanski s.p.). Odjavo lahko uredite največ osem dni pred dnevom izbrisom. Priporočamo, da po odjavi iz zavarovanja pridobite na FURS potrdilo o plačanih prispevkih, saj vam bo potrdilo koristilo pri dokazovanju dolžine delovne dobe.
  • Na FURS morate v 60-ih dneh od dneva prenehanja opravljanja dejavnosti vložiti davčni obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti na dan prenehanja opravljanja dejavnosti. Obračun lahko oddate samo preko sistema eDavki.

 

POMEMBNO:

  • Pred prijavo prenehanja poslovanja morate razrešiti vsa vprašanja z dolžniki in delavci, saj se ne izpelje postopek likvidacije. Morate se tudi zavedati, da ste po zaprtju statuse še vedno odgovorni za vse neporavnane obveznosti, ki izhajajo iz naslova opravljanja dejavnosti, in sicer z vsem svojim osebnim premoženjem. Prav tako prevzamete pravico do vseh neplačanih terjatev, ki jih ima vaš s.p. do svojih kupcev na dan zaprtja.
  • Svojim zaposlenim pravočasno vročite odpoved delovnega razmerja (najmanj 30 dni prej), ki se brez vročitve ne zaključi, tudi če podjetje zaprete. V primeru nevročitve boste oglobljeni. Pri odjavi iz zavarovanj svojih zaposlenih boste potrebovali dokazilo o prenehanju delovnega razmerja. Bodite pozorni, saj je za zaposlene izredno pomembna navedba razloga odpovedi zaradi nadomestila za brezposelnost.

 

VIR: Zeus davki in računovodstvo in eVem

 0590 96 350

 064 253 600

 info@rs-zeus.si

Lokacija: Ljubljana in Celje

 

Minimalna plača/zaposleni:
2018: 842,79 € (bto)
2019: 886,63 € (bto)

Minimalna plača/direktor:
1188,50 € (bto) – zav.podlaga 040

 886,63 € (bto) – zav.podlaga 001

Prevoz: 
Službeno potovanje: 0,37 €/km
Prevoz na delo: 0,18 €/km
Podatki o km med kraji in državami

Dnevnice za Slovenijo:
6-8 ur (7,45 €)

8-12 ur (10,68 €)
12-24 ur (21,39 €)

Plačevanje z gotovino do: do 420 €

Predpisana obrestna mera zamudnih obresti: 8,00 % od 01. 01. 2019

 

Skupaj se peljimo čez osnove

AKTUALNE INFORMACIJE

14.
Oktober
2019

Nagrade za vajence

Za čas praktičnega usposabljanja z delom/vajeništva v podjetju je delodajalec dolžan vajencu izplačevati vajeniško nagrado.

Beri naprej...
14.
Oktober
2019

Davčno priznavanje odhodkov iz brezplačno danih izdelkov

Davčni zavezanec daje influencerjem (vplivnežem) brezplačne proizvode, ki jih ti omenijo v svojem blogu. Teh proizvodov influencer zavezancu ne vrne, ampak jih obdrži za osebno

Beri naprej...
26.
September
2019

Javni razpis za spodbujanje procesnih izboljšav podjetij v letih 2019 in 2020

Namen javnega razpisa je izboljšati konkurenčnost podjetij preko procesnih izboljšav in spodbujanje prehoda v Industrijo 4.0.

Beri naprej...
24.
September
2019

Zapiranje gospodarske družbe

Ustanovitev gospodarske družbe v večini primerov precej enostavna in se jo lahko uredi med drugim tudi na Vem (SPOT) točki. Druga zgodba je, ko želimo

Beri naprej...
19.
September
2019

E-bolniški list od februarja 2020

Po novem delodajalcu ne bo več potrebno čakati, da mu delavec prinese bolniški list, temveč ga bo lahko za svoje zaposlene sam prevzel.

Beri naprej...

SLEDITE NAM

 

Novice
Email naslov: