Računovodstvo Zeus
Za varno prihodnost!
Končno en pravi računovodski servis, ki se zares trudi za... 
Mitja Šafar Avus oglasi d.o.o., Ljubljana
 
 
 

Razmišljate o zapiranju s.p.? Pripravili smo vam par korakov, kateri vam bodo olajšali celoten postopek. Postopek zapiranja s.p. je brezplačen in ga lahko uredite tudi na naši SPOT točki.

 

  • Najprej je potrebno vsaj 15 dni pred prenehanjem opravljanja dejavnosti obvestiti AJPES o prenehanju dejavnosti. Obvestilo lahko pošljete skenirano po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.ali pa ga osebno dostavite/pošljete na katerokoli izpostavo AJPES.
  • Postopek zapiranja nadaljujete na katerikoli SPOT točki. Prijavo za izbris morate vložiti najmanj tri dni pred želenim datumom izbrisa iz Poslovnega registra Slovenije. 
  • Ob prijavi za izbris podjetja, naj vam na SPOT točki uredijo tudi odjavo iz zavarovanj M2 ali M12 (popoldanski s.p.). Odjavo lahko uredite največ osem dni pred dnevom izbrisom. Priporočamo, da po odjavi iz zavarovanja pridobite na FURS potrdilo o plačanih prispevkih, saj vam bo potrdilo koristilo pri dokazovanju dolžine delovne dobe.
  • Na FURS morate v 60-ih dneh od dneva prenehanja opravljanja dejavnosti vložiti davčni obračun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti na dan prenehanja opravljanja dejavnosti. Obračun lahko oddate samo preko sistema eDavki.

 

POMEMBNO:

  • Pred prijavo prenehanja poslovanja morate razrešiti vsa vprašanja z dolžniki in delavci, saj se ne izpelje postopek likvidacije. Morate se tudi zavedati, da ste po zaprtju statuse še vedno odgovorni za vse neporavnane obveznosti, ki izhajajo iz naslova opravljanja dejavnosti, in sicer z vsem svojim osebnim premoženjem. Prav tako prevzamete pravico do vseh neplačanih terjatev, ki jih ima vaš s.p. do svojih kupcev na dan zaprtja.
  • Svojim zaposlenim pravočasno vročite odpoved delovnega razmerja (najmanj 30 dni prej), ki se brez vročitve ne zaključi, tudi če podjetje zaprete. V primeru nevročitve boste oglobljeni. Pri odjavi iz zavarovanj svojih zaposlenih boste potrebovali dokazilo o prenehanju delovnega razmerja. Bodite pozorni, saj je za zaposlene izredno pomembna navedba razloga odpovedi zaradi nadomestila za brezposelnost.

 

VIR: Zeus davki in računovodstvo in eVem

 0590 96 350

 064 253 600

 info@rs-zeus.si

Lokacija: Ljubljana in Celje

 

Minimalna plača/zaposleni:
2018: 842,79 € (bto)
2019: 886,63 € (bto)

Minimalna plača/direktor:
1188,50 € (bto) – zav.podlaga 040

 886,63 € (bto) – zav.podlaga 001

Prevoz: 
Službeno potovanje: 0,37 €/km
Prevoz na delo: 0,18 €/km
Podatki o km med kraji in državami

Dnevnice za Slovenijo:
6-8 ur (7,45 €)

8-12 ur (10,68 €)
12-24 ur (21,39 €)

Plačevanje z gotovino do: do 420 €

Predpisana obrestna mera zamudnih obresti: 8,00 % od 01. 01. 2019

 

Skupaj se peljimo čez osnove

AKTUALNE INFORMACIJE

29.
Julij
2019

Letna odmera dohodnine

Če še niste prejeli informativnega izračuna dohodnine, oddajte dohodninsko napoved.

Beri naprej...
17.
Julij
2019

Načini izplačil in vplačil iz d.o.o.

Družbeniki družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) se pogosto soočajo z dvema nasprotujočima si, a povezanima problemoma: kako hipno povečati premoženje družbe in kako dobiti finančna

Beri naprej...
12.
Julij
2019

Poostren nadzor pravilnosti obračunavanja DDV v dejavnosti spletne trgovine

FURS napoveduje nadzore pravilnosti obračunavanja DDV v dejavnosti spletne trgovine v povezavi s stalnimi poslovnimi enotami v Sloveniji.

Beri naprej...
03.
Julij
2019

Postopek zapiranja s.p.

Razmišljate o zapiranju s.p.? Pripravili smo vam par korakov, kateri vam bodo olajšali celoten postopek. Postopek zapiranja s.p. je brezplačen in ga lahko uredite tudi

Beri naprej...
28.
Junij
2019

Državni zbor potrdil spremembe zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno

Državni zbor je 18. junija 2019 potrdil spremembe zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno.

Beri naprej...

SLEDITE NAM

 

Novice
Email naslov: