Objavljeno: 05.07.2021Kategorije: Aktualne informacije

Vlada je z današnjim dnem 05.07.2021 dodatno sprostila nekatere ukrepe. V trgovinah ne bo več omejitve števila kupcev, do sedaj je veljalo, da mora biti zagotovljenih 10 kvadratnih metrov na stranko. Naslednja vesela novica je odprava nošenja mask v notranjosti gostinskih lokalov in pa odprava zagotavljanja trimetrske razdalje med mizami.
Igralni saloni lahko izkoristijo vso svojo kapaciteto in ne samo 75% kot so jo lahko do sedaj, vendar morajo potrošniki izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Enako velja za nastanitvene obrate, nočne klube in notranje prostore kjer se izvajajo sejemske ali kongresne dejavnosti.Pogoj PCT pa še naprej ostaja za zaposlene v ponujanju in prodaji blaga in storitev potrošnikom v storitvah higienske nege (frizerski saloni, kozmetični saloni in podobno) ter nezdravstvenih svetovalnih in terapevtskih storitvah, poslovnega izobraževanja in usposabljanja (jezikovne šole, inštrukcije..).
Obratovalni čas gostinskih lokalov je enak kot je bil pred pandemijo, medtem ko nočni klubi in diskoteke lahko obratujejo od 5. ure zjutraj do polnoči.


Spremenjen odlok velja do vključno 11.07.2021.

Vir: FURS

Delite to zgodbo, izberite svojo platformo!

OSTANIMO V STIKU

Vas zanimajo novosti, posebne ponudbe in
ostale novice? Obljubimo, ne bomo nadležni.